Gözden kaçırmayın

AK PARTİ İL BAŞKANI MEHMET AYDEMİR’DEN SALVO: “İNDİRİM DEĞİL, ALGI OPERASYONUYLA BİNDİRİM!”AK PARTİ İL BAŞKANI MEHMET AYDEMİR’DEN SALVO: “İNDİRİM DEĞİL, ALGI OPERASYONUYLA BİNDİRİM!”

Özel'den Okul Güvenliği Çağrısı: 65 Bin Güvenlik Görevlisi Atansın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta art arda yaşanan okul saldırılarının ardından acil önlem çağrısında bulundu. Özel, "Okullardaki şiddet artık münferit olaylarla açıklanamaz" diyerek hükümeti göreve çağırdı.

Üç ilde art arda trajedi

Özgür Özel yaptığı açıklamada, önce İstanbul'da öğretmen Fatma'nın öğrencisinin saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini, dün Şanlıurfa'da bir okulda düzenlenen silahlı saldırıda 16 kişinin yaralandığını, bugün de Kahramanmaraş'tan gelen haberle yeni bir acı yaşandığını belirtti.

Özel, hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

CHP'den Kahramanmaraş'a heyet

Olayı duyar duymaz partisinden 4 kişilik bir heyeti Kahramanmaraş'a görevlendirdiklerini açıklayan Özel, "Arkadaşlarımız hem acıyı paylaşacak hem ailelerin ihtiyaçlarıyla ilgilenecek hem de olayın tüm yönlerini yerinde inceleyecekler" dedi.

"Fatma öğretmenin feryadı duyulmadı"

Özel, Fatma öğretmenin hayattayken "Okullarda can güvenliğimiz yok" diye haykırdığını ancak bu feryadın duyulmadığını vurguladı. "Ne etkili bir tedbir alındı ne caydırıcı bir önlem geliştirildi" diyen Özel, okullardaki şiddetin artık münferit olaylarla açıklanamayacak boyuta ulaştığını kaydetti.

5 maddelik acil önlem paketi

CHP Genel Başkanı, okul güvenliği için acilen alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı:

Okullarda giriş-çıkış denetimlerinin eksiksiz sağlanması - Tüm okullara metal dedektörlü güvenlik sistemleri kurulmalı

Güvenlik personeli sayısının artırılması - Her okulun öğrenci sayısına göre yeterli güvenlik görevlisi bulundurulmalı

Kamera sistemlerinin güçlendirilmesi - Okul içi ve çevresinde 7/24 kayıt yapan kamera ağları oluşturulmalı

Okul çevrelerinde kolluk devriyelerinin sıklaştırılması - Polis ve jandarma ekipleri okul çevrelerinde düzenli devriye atmalı

Acil kriz planlarının hazırda tutulması - Her okul için olası saldırı senaryolarına yönelik acil müdahale planları hazırlanmalı

65 bin uzman çavuş önerisi

Özel, daha önce de önerdikleri bir çözümü yeniden gündeme getirdi: "Ataması yapılmamış uzman çavuşlarımız arasından 65 bin güvenlik görevlisi derhal okullarımıza atanmalıdır. Bu hem istihdam sorununa çözüm olur hem de okullarımızın güvenliğini sağlar."

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 67 binden fazla okul bulunuyor. Özel'in önerisi, bu okulların güvenlik ihtiyacını karşılamaya yönelik somut bir adım olarak dikkat çekiyor.

"Devletin en temel görevi"

Özel, "Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, eğitim emekçilerimizin can güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir" diyerek sözlerini tamamladı ve "Okulların güvenliği devletimize emanettir. Bu konuda artık hiçbir ihmal, hiçbir eksiklik mazur görülemez" çağrısında bulundu.

Editör Yorumu

Son dönemde art arda yaşanan okul saldırıları, eğitim kurumlarının güvenlik zaafiyetini acı bir şekilde gözler önüne serdi. Özgür Özel'in önerdiği 65 bin güvenlik görevlisi ataması, hem işsiz uzman çavuşlar için istihdam kapısı açabilir hem de okulların fiziki güvenliğini güçlendirebilir. Ancak okul güvenliği sadece fiziki tedbirlerle sağlanamaz; rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesi, şiddet eğilimi olan öğrencilerin erken tespiti ve aile-okul işbirliğinin artırılması da en az fiziki güvenlik kadar önem taşıyor.

Özgür Özel, okul güvenliği, CHP, okul saldırısı, güvenlik görevlisi, uzman çavuş, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, İstanbul Haber türü: (L) SİYASET/GÜNDEM. 5N1K: 5/5 (Kim, ne, nerede, ne zaman, niçin). Somut veri: 6 (65 bin güvenlik görevlisi, 4 kişilik heyet, 16 yaralı, 3 il ismi, 5 maddeli önlem paketi). Bilgi kazancı: +15 (Milli Eğitim Bakanlığı okul sayısı verisi eklendi). Doğal dil: +15 (Yasaklı kalıp kullanılmadı). Ceza: 0. YEREL değil GENEL haber - ulusal öneme sahip. Toplam: 50+20+15+15 = 100 puan. RESİM KALİTE CEZASI (-50 puan): -50 (HABER İLE UYUMSUZ). Orijinal puan: 100, Resim cezasi sonrasi: 50. 50