Gözden kaçırmayın
CHP Balıkesir'den İBB Davası İddiası: "4 Lüks Araç Tahsis Edildi"Azerbaycan'da Apple Pay Kullanılabiliyor, Türkiye'de Henüz Yok
Balıkesir Milletvekili Burak Dalgin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'deki Apple Pay hizmetinin olmamasıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Dalgin, Azerbaycan'da Ziraat Bankası aracılığıyla Apple Pay'in kullanılabilir olduğunu, ancak Türkiye'de benzer bir hizmetin henüz sunulmadığını belirtti.
Ziraat Bankası'nın Apple Pay Engeli
Milletvekili Dalgin, Ziraat Bankası'nın Azerbaycan'da sunduğu Apple Pay hizmetini Türkiye'de de sunamadığını, bunun temel nedeninin lisans eksikliği olduğunu ifade etti. Bu durum, Türkiye'deki tüketicilerin modern ödeme sistemlerinden mahrum kalmasına neden oluyor.
Yasal Düzenlemeler ve Bürokrasinin Etkisi
Dalgin, bürokrasinin ve yasakların Türkiye'nin gelişimini olumsuz etkilediğini vurguladı. Aşırı düzenlemelerin ve engellerin, ülkenin ekonomik olarak geride kalmasına ve vatandaşların fakirleşmesine yol açtığını savundu. Dalgin, bu tür engellerin, Türkiye'nin dünya standartlarında hizmet sunma imkanını ortadan kaldırdığını belirtti.
Azerbaycan'a Tebrik
Balıkesir Milletvekili Burak Dalgin, teknolojik alanda ilerleyen ve modern ödeme sistemlerini vatandaşlarına sunan Azerbaycan'ı tebrik etti. Türkiye'nin de benzer adımlar atarak, vatandaşlarına daha iyi hizmetler sunması gerektiğini vurguladı.
- Apple Pay hizmeti, Türkiye'de henüz yaygın olarak kullanılamıyor.
- Ziraat Bankası, Azerbaycan'da Apple Pay sunarken, Türkiye'de lisans eksikliği nedeniyle sunamıyor.
- Bürokrasi ve yasaklar, Türkiye'nin ekonomik gelişimini olumsuz etkiliyor.
- Azerbaycan, teknolojik alanda ilerlemesiyle takdir topluyor.






Yorumlar
Yorum Yap