Gözden kaçırmayın

Sektördeki Zorlu Koşullar Masaya Yatırıldı
Balıkesir Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (Haykoop) ve süt sanayicileri, sektörde yaşanan kritik sorunları ele almak üzere bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, süt üreticilerinin içinden geçtiği zorlu süreç ve şap hastalığının yarattığı ek yük en önemli gündem maddeleri oldu.
Şap Hastalığı Üretime Ağır Darbe Vurdu
Haykoop Başkanı yaptığı değerlendirmede, süt üreticilerinin mevcut ekonomik olumsuzluklara bir de şap hastalığı mücadelesi eklediğini vurguladı. Şap hastalığının neden olduğu tahribatın, hem sütü hem de ineği daha kıymetli hale getireceğine dikkat çekildi. Bu dönemde üretimde yaşanan düşüşün yanı sıra, hastalık nedeniyle azımsanmayacak düzeyde hayvan kaybı yaşandığı da ifade edildi.
Sanayici ile Anlaşma Zemini Sağlanamadı
Başkan, süt sanayicileri ile bir yılı aşkın süredir arzu edilen bir uzlaşı zemini bulunamadığını açıkladı. Sektör, süt ürünlerinde yaşanan satış daralması ve dezenflasyon döneminin ardından mevcut zorlu koşullara geldi. 19.60 lira olarak belirlenen süt fiyatına, kooperatiflerin süt toplama ve soğutma bedellerinin de eklenmesiyle yapılan pazarlıklardan ise olumlu bir sonuç alınamadı.
Yeni Görüşmenin Tarihi Belli Oldu
Taraflar arasındaki görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine, çözüm arayışları devam edecek. 7 Ekim tarihinin, tarafların tekrar bir araya gelerek müzakerelere devam edeceği yeni tarih olarak belirlendiği açıklandı. Sektör temsilcileri, önümüzdeki görüşmeden somut adımların çıkmasını umut ediyor.
Yorumlar
Yorum Yap