Gözden kaçırmayın
Balıkesir'in Milli Mücadele Ruhu Çocuk Kitaplarıyla YaşatılıyorBALIKESİR MİLLETVEKİLİ BURAK DALGIN'DAN KRİTİK ÇIKIŞ
Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Türkiye'deki bir dizi uluslararası teknoloji ve hizmet şirketinin faaliyetlerine getirilen kısıtlamaları eleştirerek, ülkenin adeta bir "yoklar ülkesine" dönüştürüldüğünü söyledi.
Yasaklanan Teknoloji Devleri
Milletvekili Dalgın, yaptığı açıklamada, vatandaşların günlük yaşamında ve iş dünyasında sıklıkla kullandığı birçok küresel hizmetin Türkiye'de erişime kapalı olduğunu vurguladı. Eleştirilerinin odağında şu platformlar yer aldı:
- Uber
- PayPal
- Booking
- Starlink
- Apple Pay
- Temu (Neredeyse Yok)
Dalgın, bu durumun Türkiye'yi küresel dijital ekonomiden soyutladığını ve vatandaşlar ile işletmeler için önemli zorluklar yarattığını ifade etti.
Ekonomik ve Teknolojik Etkiler
Özellikle PayPal gibi ödeme sistemlerinin yasaklanmasının, uluslararası ticaret yapan küçük ve orta ölçekli işletmeleri olumsuz etkilediği belirtiliyor. Benzer şekilde, Uber ve Booking gibi platformların bulunmaması da seyahat ve turizm sektöründe eksiklik olarak değerlendiriliyor.
Milletvekili, ülkenin ekonomik kalkınması ve küresel entegrasyonu için bu tür kısıtlamaların gözden geçirilmesi gerektiğini savundu. Yapılan bu eleştiriler, teknolojiye erişim konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.





Yorumlar
Yorum Yap