Gözden kaçırmayın

Ayvalık’ta kaldırımlar yayalar için daha güvenli, düzenli ve kullanışlıAyvalık’ta kaldırımlar yayalar için daha güvenli, düzenli ve kullanışlı

Manisa'da Acı Olay: Boşanma Sürecindeki Kadın Eski Eşi Tarafından Hayatını Kaybetti


Manisa'da 7 çocuk annesi P.K., 17 yıllık evliliğinin ardından boşanma aşamasında olduğu eski eşi H.K. tarafından hunharca öldürüldü. Kadına şiddet ile mücadele çalışmaları sürerken yaşanan bu olay, toplumda derin bir üzüntü ve infiale yol açtı.


Cinayet Sonrası Sorumlu Makamlardan Açıklama


Olayla ilgili olarak derhal soruşturma başlatıldığı bildirildi. Yetkililer, cinayetle ilgili inceleme yapmak üzere 1 mülkiye ve 1 polis başmüfettişini görevlendirdi. Hayatını kaybeden P.K. için başsağlığı dileklerini ileten yetkililer, öksüz kalan çocuklarına ve ailesine sabır diledi.


Kadına Şiddet Mücadelesi ve Toplumsal Etkileri


Kadına yönelik şiddet olaylarının önlenmesi için güvenlik güçleriyle birlikte yoğun bir mücadele yürütüldüğü ifade edildi. Bu mücadelenin birçok kadın cinayetini engellediği vurgulandı. Ancak yaşanan her yeni vaka, toplumsal vicdanda derin yaralar açıyor.


Kadına şiddetin sadece bireyleri değil, toplumun temel değerlerini de hedef aldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Kadına yönelik her türlü şiddet, toplumsal vicdanı tahrip eden derin bir yaradır. Bu eylemleri insan onuruna, insan haklarına ve medeniyet değerlerimize vurulmuş bir darbe olarak görüyoruz."


Mücadelede Kararlılık Vurgusu


Yetkililer, kadına yönelik şiddetle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini tekrarladı. Toplumun tüm kesimlerine, bu konuda duyarlı olma ve mücadeleye destek verme çağrısı yapıldı.