Atikhisar Barajı'ndaki Doluluk ve Beklenen Yağış Önlemi Gerektirdi
Çanakkale Belediyesi, Atikhisar Barajı'nın yüzde 100 doluluk seviyesine ulaşması ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak 15 Şubat 2026 Pazar günü baraj havzasında beklenen yoğun yağış nedeniyle oluşabilecek taşkın riskine karşı önlem aldı. Bu kapsamda, riskin devam etmesi nedeniyle belediye pazar yerinde faaliyet yapılmayacağı açıklandı.
Pazar Yeri Geçici Olarak Taşınıyor
Yağış ve taşkın riski nedeniyle, 15 Şubat 2026 Pazar günü Çanakkale Belediyesi Pazar Yeri'nde pazar kurulmasına izin verilmeyecek. Belediye, hem esnafın hem de vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alternatif bir yer belirledi. Aynı gün, Barbaros Mahallesi'ndeki Harmanlık üretici pazar yerinde pazar kurulacak. Alınan bu karar, olası bir doğal afet riskine karşı vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla hayata geçirildi.
Vatandaşlara Önemli Uyarı
Çanakkale Belediyesi, konuyla ilgili bir duyuru yayınlayarak hemşehrilerini bilgilendirdi. Duyuruda, yağış öncesi alınan bu tedbirin önemine vurgu yapılarak, vatandaşların pazar alışverişlerini Barbaros Harmanlık üretici pazar yerinden yapmaları istendi. Belediye, meteorolojik uyarılar ve baraj doluluk oranları doğrultusunda gerekli önlemleri almaya devam edeceğini bildirdi.








Yorumlar
Yorum Yap