Gözden kaçırmayın
Balıkesir'de 4.050 Kg Hibeli Ayçiçeği Tohumu DağıtıldıBalıkesir'de Kütüphane ve Müze Yöneticilerinden Önemli Ziyaret
Balıkesir İl Halk Kütüphanesi Müdürü Orhan Onocak, Balıkesir Kuvayı Milliye Müze Müdürü Aytekin Yılmaz ile müdür yardımcıları Remzi Yılmaz ve Mehmet Sarıbey, İl Kültür ve Turizm Müdürü Neslihan Vurucu'yu makamında ziyaret etti. Ziyarette, ilçe kütüphaneleriyle ilgili yapılacak çalışmalar masaya yatırılarak detaylı bir değerlendirme yapıldı.
Kültürel İş Birliği ve Planlama Görüşmeleri
Gerçekleştirilen ziyarette, Balıkesir'in kültür ve turizm alanındaki faaliyetleri ile ilçe kütüphanelerinin mevcut durumu ele alındı. Yapılan görüşmelerde, kütüphanelerin daha etkin hale getirilmesi ve halka daha kaliteli hizmet sunulması için alınacak tedbirler konuşuldu. Ayrıca, müze ve kütüphaneler arasında iş birliğinin artırılmasına yönelik adımlar da değerlendirildi.
İlçe Kütüphanelerine Yönelik Yeni Projeler
Ziyaret kapsamında, ilçe kütüphanelerinin iyileştirilmesi ve yenilikçi hizmet modelleri üzerine odaklanıldı. Yapılacak çalışmalar arasında:
- Kütüphane fiziki koşullarının iyileştirilmesi,
- Teknoloji entegrasyonu ve dijital hizmetlerin genişletilmesi,
- Okuma alışkanlığını teşvik edici etkinlikler düzenlenmesi
gibi konular öne çıktı. Bu projelerle, kütüphanelerin sadece birer bilgi depolama alanı olmaktan çıkıp, toplumun kültürel yaşamına aktif olarak katkıda bulunan merkezler haline gelmesi hedefleniyor.
Ziyaret sonrasında taraflar, ilçe kütüphanelerinin geliştirilmesi için ortak bir strateji belirleme kararı aldı. Alınan kararların kısa sürede hayata geçirilmesi planlanıyor.







Yorumlar
Yorum Yap