Gözden kaçırmayın
Kepsut'ta Gün Boyu Sürdürülen Yoğun Hizmet Seferberliğiİvrindi'de Kültürel ve Sosyal İnceleme
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın danışmanı Prof. Dr. Arman Zafer Yalçın başkanlığındaki heyet, İvrindi ilçesinde çeşitli incelemelerde bulundu. Heyette Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Kerem Üçeldaş ve Muhtarlar Daire Başkanı Erkan Uzun da yer aldı.
Kültürel Miras ve Dönüşüm Projeleri
Heyet ilk olarak Onon Kafe ve Kent Lokantası'nda incelemelerde bulundu. Ardından müze dönüştürülmesi planlanan eski hükümet konağına ilişkin görüşmeler gerçekleştirildi. Eski kamu binalarının kültürel işlevlere dönüştürülmesi, Balıkesir'deki diğer tarihi yapılar için de örnek teşkil edebilecek bir proje olarak değerlendiriliyor.
Doğal Yaşam ve Mahalle Ziyaretleri
Programın devamında Büyükfındık Mahallesi'nde yapımı başlayan mesire alanı çalışmaları yerinde incelendi. Mahallede düzenlenen hayır etkinliğinde hemşehrilerle bir araya gelen heyet, daha sonra Kınık Mahallesi'ni ziyaret ederek planlanan çalışmaları değerlendirdi.




Yorumlar
Yorum Yap