Gözden kaçırmayın

ASKON Heyeti İçişleri Bakanı Çiftçi'yi Ziyaret EttiASKON Heyeti İçişleri Bakanı Çiftçi'yi Ziyaret Etti

Sındırgı'da Deprem Sonrası Koordinasyon Toplantısı

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, Sındırgı'da depremin ardından yürütülen çalışmalar ve vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik faaliyetlerin değerlendirildiği bir koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Toplantıya ilgili kurum temsilcileri katılarak, bölgedeki deprem sonrası süreçte yapılan çalışmalar ve vatandaşların acil ihtiyaçları masaya yatırıldı.

Toplantının Kapsamı ve Önemi

Sındırgı'da 10 Ağustos 2025 tarihinde meydana gelen depremin ardından, afet sonrası koordinasyonun sağlanması ve vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan çalışmalar detaylı şekilde ele alındı. Toplantıda, depremzedelerin barınma, gıda, sağlık ve güvenlik ihtiyaçlarının nasıl daha etkin karşılanabileceği konuları görüşüldü.

Balıkesir genelinde depreme karşı dayanıklılığın artırılması amacıyla riskli yapı tespitleri, güçlendirme çalışmaları ve afet eğitimi projelerinin hızlandırılması da gündemdeydi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da daha önce bölgede incelemelerde bulunarak Sındırgı Kaymakamlığı'nda Koordinasyon Toplantısı'na başkanlık etmişti.

Balıkesir'de Deprem Hazırlık Çalışmaları

Balıkesir, Türkiye'nin deprem riski yüksek illeri arasında yer alıyor. Bölgede düzenli olarak yapılan deprem hazırlık çalışmaları ve koordinasyon toplantıları, olası afet durumlarında daha hızlı ve etkin müdahale imkanı sağlıyor. AFAD ve ilgili kurumların bölgedeki varlığı, deprem sonrası yardım çalışmalarının daha organize şekilde yürütülmesine katkıda bulunuyor.