Gözden kaçırmayın

Atikhisar Barajı'nda Kritik Yenileme: Çanakkale'nin Su Güvenliği İçin 2026 HedefiAtikhisar Barajı'nda Kritik Yenileme: Çanakkale'nin Su Güvenliği İçin 2026 Hedefi

Marmara Adalar Belediyesi taziye mesajı yayımladı

Marmara Adalar Belediyesi, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da meydana gelen ve öğretmen ile öğrencilerin hayatını kaybettiği silahlı saldırılar nedeniyle resmi taziye mesajı yayımladı.

Başsağlığı ve sabır dilekleri

Belediye tarafından yapılan açıklamada, "Milletimizin başı sağ olsun. Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da yaşanan menfur saldırılarda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerimizin acısı yüreğimizi dağladı" ifadelerine yer verildi.

Mesajda, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve yaralı vatandaşlara acil şifalar dilendi.

Saldırıların detayları

Kahramanmaraş'taki saldırı, 15 Nisan 2026 tarihinde Ayser Çalık Ortaokulu'na düzenlenmiş ve 1 öğretmen ile 8 öğrenci olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetmişti. Şanlıurfa'daki saldırı ise 14 Nisan 2026'da Siverek Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşmişti.

Eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılmasına yönelik çalışmalar, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından sürdürülürken, bu tür trajik olaylar öğretmen ve öğrenci güvenliği konusundaki endişeleri yeniden gündeme getirdi.

Yerel yönetimlerin dayanışması

Marmara Adalar Belediyesi'nin bu mesajı, yerel yönetimlerin ulusal trajediler karşısında dayanışma içinde olduğunu gösteren bir örnek teşkil ediyor. Belediyeler, kendi bölgelerindeki hizmetlerin yanı sıra ülke genelinde yaşanan acı olaylara karşı da duyarlılıklarını ortaya koyuyorlar.