Gözden kaçırmayın

TBMM'de Sosyal Hizmetler Kanunu Değişiklik Görüşmeleri SürüyorTBMM'de Sosyal Hizmetler Kanunu Değişiklik Görüşmeleri Sürüyor

Milletvekili Dalgın Nisan Ayı Çalışmalarını Açıkladı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Nisan ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Raporda şehirler arası koordinasyon ve bölgesel işbirliği çalışmaları dikkat çekiyor.

Şehir Çiftlerinde Koordinasyon Vurgusu

Milletvekili Dalgın'ın raporunda Balıkesir-Erzurum, Ordu-Antalya ve Konya-Delphi şehir çiftleri arasındaki koordinasyon çalışmaları öne çıktı. Bu kapsamda bölgesel kalkınma ve karşılıklı işbirliği konularının ele alındığı belirtildi.

Balıkesir-Erzurum hattında tarım ve hayvancılık alanında ortak projeler geliştirilirken, Ordu-Antalya arasında turizm ve tarım ürünleri pazarlama işbirliği protokollerinin değerlendirildiği ifade edildi.

Milletvekillerinin Aylık Rapor Geleneği

TBMM'de milletvekillerinin aylık faaliyet raporları hazırlayarak seçmenleri ve kamuoyunu bilgilendirmesi yaygın bir uygulama. 2026 yılı itibarıyla aktif milletvekilleri 273.196 TL maaş alırken, bu raporlar vekillerin çalışmalarının şeffaf şekilde paylaşılmasını sağlıyor.

Milletvekili Dalgın'ın raporunda ayrıca 2026 bütçesi üzerine değerlendirmeler de yer aldı. Dalgın, devletin harcama politikalarını eleştirerek dolaylı vergilerin payının azaltılması ve gelir vergisi dilimlerinin güncellenmesini önerdi. Bu sayede vatandaşın cebinde daha çok para kalacağını vurguladı.