Gözden kaçırmayın
İYİ Partili Turhan Çömez Sözcü TV'de Hafta Başı ProgramındaGastronomi Tutkunlarını Buluşturan Festival
Balıkesir, tarihi mutfak kültürünü uluslararası arenada tanıtmak için önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 8-10 Mayıs 2026 tarihleri arasında düzenlenecek 1. Uluslararası GastroFest, şehrin kadim lezzetlerini dünyaya açmayı hedefliyor.
Ünlü Şefler Balıkesir Mutfağını Yorumlayacak
Festival kapsamında Türkiye'nin önde gelen şefleri, Balıkesir'in geleneksel lezzetlerini modern tekniklerle yeniden yorumlayacak. Ziyaretçiler, yöreye özgü tatları uluslararası standartlarda deneyimleme fırsatı bulacak.
Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde Üç Günlük Lezzet Şöleni
7.500 metrekare alana sahip Avlu Kongre ve Kültür Merkezi, üç gün boyunca gastronomi tutkunlarını ağırlayacak. Etkinlikte Balıkesir'in meşhur zeytin reçelli burger, zeytin ezmeli kuzu pirzola ve Seferberlik Çöreği gibi özgün lezzetleri ön plana çıkacak.
Yerel Üreticiler ve Gastronomi Paydaşları Buluşuyor
Festival, bölgedeki tüm üreticileri ve gastronomi sektörü paydaşlarını bir araya getirecek. Katılımcılar, Balıkesir'in kendine özgü lezzetlerini tanıtma ve sektördeki yeni trendleri keşfetme imkanı bulacak.
Balıkesir'in Gastronomi Turizmine Katkı
1. Uluslararası GastroFest, Balıkesir'in gastronomi turizminde önemli bir marka değeri yaratmayı amaçlıyor. Şehrin binlerce yıllık mutfak birikimi, dünya standartlarında bir organizasyonla tanıtılarak bölge ekonomisine katkı sağlanacak.
Ahmet Akın'ın davetiyle tüm hemşehriler ve gastronomi meraklıları, 8-10 Mayıs 2026 tarihlerinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek bu özel buluşmaya katılmaya davetlidir.






Yorumlar
Yorum Yap